HBO stage

Als HBO student kun je tijdens een meewerkstage ervaring opdoen met de diverse processen binnen Tosec. Productieprocessen en alles daaromheen.

Van lasersnijden tot gerobotiseerd kanten breken en afbramen van plaatwerk. Afhankelijk van het leerjaar, het opleidingsprofiel en je competenties kun je er voor kiezen te verdiepen of te verbreden.

Over Tosec

Tosec is een plaatbewerkingsbedrijf en constructiebedrijf in Zwolle, gespecialiseerd in het snijden, zetten, frezen en lassen van plaatwerk.

Tosec is onderdeel van Tollenaar Industries. Tollenaar Industries bestaat uit een groep bedrijven in Nederland, Duitsland en Zuid -Afrika en gericht op metaalbewerking, constructie werk, machinebouw en engineering.

Iedereen krijgt de kans het beste uit zichzelf te halen

Frans Tollenaar - directeur Tollenaar Industries

Binnen Tosec staat de medewerker centraal.

Als stagiair(e) wordt je als collega gezien en dus ben je voor ons erg belangrijk. Nu en in de toekomst. Binnen ons bedrijf of misschien straks wel bij een van onze 600 klanten. Hoe mooi is het dat wij dan een positieve indruk bij jou achterlaten? Hoe bereiken wij dat dan? Nou simpel, door jou een mooie stage periode aan te bieden. Met de juiste begeleiding en binnen een bedrijf waar high-tech de boventoon voert. Zowel onze eigen machines als de machines van Teqram - Vision Guided Robotics waar wij mee werken zijn van de hoogste kwaliteit.

Tosec heeft een prettige werksfeer en een collegiale en vlakke organisatie.

Mogelijkheden

Door een uitgebreid machinepark en de meer dan 600 verschillende klanten, biedt Tosec jou een zeer breed spectrum aan mogelijkheden. Ons dagelijks werk bestaat vaak uit kleine series of enkelstuks, wat het werk dus erg afwisselend houdt. De hoge mate van flexibiliteit die dit van ons vraagt, is juist onze grote kracht en ons dagelijks werk.

Stageopdrachten zijn vrijwel zonder uitzondering gericht op het continu verbeteren van onze processen. Van onderzoek voorafgaand aan de aanschaf van een machine tot aan onderzoek om de interne transporten te minimaliseren. Doordat wij door het gehele bedrijf werken met zelf geprogrammeerde software, zijn ook op het vlak van software development, ICT en systeembeheer meerdere opdrachten beschikbaar.

Door onze nauwe samenwerking met Teqram liggen er ook op het vlak van robotisering en automatisering opdrachten voor je klaar.

Heb je zelf een idee waar je je graag in wilt verdiepen? Of wil je juist verbreden? Bespreek dit gerust met ons. Wij staan namelijk altijd open voor verbeteringen en verandering.

Passende opleidingsprofielen

Doordat Tosec gebruik maakt van eigen geschreven software, haar eigen netwerk onderhoud en nauw samenwerkt met Teqram, is er een breed scala aan stagemogelijkheden. Wij hebben passende opdrachten liggen voor studenten met de volgende studieprofielen:

 • Werktuigbouwkunde (Mechanical Engineering)
 • Engineering
 • IndustriĆ«le Automatisering en Robotica
 • Mechatronica
 • Industrieel Product Ontwerpen
 • Leraar Technisch Beroepsonderwijs (ICT, E, WTB)
 • Elektrotechniek
 • HBO-ICT
 • Software Development
 • Advanced Programming
 • Technische Informatica
 • Logistics Engineering

Staat jouw studieprofiel hier niet bij, maar ben je wel geĆÆnteresseerd in een stage bij ons? Neem dan zeker contact met ons op.

Meer informatie over: