VMBO stage

Tijdens je opleiding op het VMBO ga je stage lopen. Hierbij doe je je eerste ervaringen op binnen het bedrijfsleven.

Stage lopen is voor de meesten best spannend.

Dat gevoel kennen we en houden we rekening mee. Ons doel is dat jij terug kunt kijken op een mooie stageperiode en dat doen we door jou goed te begeleiden.

Lees hieronder alles over VMBO stages binnen Tosec en neem gerust eens contact met ons op.

Over Tosec

Tosec is een plaatbewerkingsbedrijf en constructiebedrijf in Zwolle, gespecialiseerd in het snijden, zetten, frezen en lassen van plaatwerk.

Tosec is onderdeel van Tollenaar Industries. Tollenaar Industries bestaat uit een groep bedrijven in Nederland, Duitsland en Zuid -Afrika en gericht op metaalbewerking, constructie werk, machinebouw en engineering.

Iedereen krijgt de kans het beste uit zichzelf te halen

Frans Tollenaar - directeur Tollenaar Industries

Al heb je de nieuwste, beste en duurste machines staan, je hebt er niets aan zonder de juiste mensen. En dit is dé reden waarom binnen Tosec de medewerkers centraal staan. Dus ook jij als stagiar(e).

Het is in de praktijk gebleken dat hetgeen jij leuk vindt, ook datgene is waar je vaak het beste in bent. Wij werken dan ook vanuit de gedachte "Iedereen krijgt de kans het beste uit zichzelf te halen". Jouw plezier in het werk resulteert namelijk in goed vakmanschap.

Wij zijn op zoek naar jou!

De toekomst van de metaalindustrie wordt bepaald door jou en daarom willen wij jou graag helpen bij jouw opleiding. Tosec heeft regelmatig stageplaatsen voor VMBO leerlingen die de opleidingen volgen:

  • Elektrotechniek
  • Mechatronica
  • Werktuigbouwkunde
  • Informatica / systeembeheer

Tosec is een erkend leerbedrijf en wij hebben een fulltime opleidingscoördinator / interne stagebegeleider in dienst. Hij zal je begeleiden vanaf het eerste gesprek tot aan je laatste stagedag en beoordeling.

Daarnaast zijn al onze praktijkbegeleiders opgeleid en gecertificeerd zodat wij goede begeleiding garanderen.

Hoe begint een VMBO stage binnen Tosec?

  1. Als je stage wilt lopen bij Tosec ontvangen we graag een mail van je met een sollicitatiebrief en CV. Uiteraard zal je CV niet zo uitgebreid zijn als iemand die al 20 jaar werkt, maar we vinden een sollicitatiebrief met CV wel belangrijk om je voor te bereiden op de toekomst.
  2. We nemen contact met je op en plannen een eerste kennismakingsgesprek in.
  3. Op de afgesproken dag kom je naar Tosec en meld je bij de balie bij de hoofdingang voor een kennismaking met onze stagebegeleider. Je krijgt een rondleiding door de fabriek. Op het eind wordt een afspraak gemaakt wanneer je gaat beginnen.
  4. Je eerste stagedag is aangebroken. Je meldt je net als bij de kennismaking bij de balie bij de hoofdingang. De stagebegeleider heet je welkom. Je krijgt de werkkleding en veiligheidsmiddelen. Daarna maak je kennis met je "buddy". Dit is een collega die jou zo veel mogelijk zal begeleiden, leren en uitleggen.

Het is spannend, want wat staat je te wachten? Hoe gaan de mensen met jou om? Wat gebeurt er als je fouten maakt?
Nou, wees gerust, wij begeleiden jou. Jouw buddy is er voor jou. Hij zal zorgen dat jij een geweldige stageperiode zult krijgen.

Hoe eindigt je stageperiode?

  1. Na verloop van tijd zal je buddy je langzaam aan meer je gang laten gaan. Je begint je draai te vinden en begint de collega's te leren kennen. Tussendoor heb je regelmatig contact met de stagebegeleider van Tosec.
  2. Het einde nadert, je laatste stagedag is ingegaan. Je krijgt je cijfers, je neemt koeken mee voor iedereen (naar men zegt werkt dit namelijk cijfer verhogend) en je kunt terugkijken op een hele leuke tijd.

Je studiekeuze is nu wel duidelijk, jij gaat de metaal in! Hopelijk zien wij je snel weer terug.

Meer informatie over: