HBO afstudeeropdracht

Ben jij een ambitieuze HBO-student en op zoek naar een uitdagende afstudeeropdracht?

Bij ons groeiende metaalverwerkend bedrijf kun je aan de slag met innovatieve opdrachten en bijdragen aan onze groei. Wij werken met de nieuwste technologieën en machines, waardoor jij je vaardigheden kunt uitbreiden en verder kunt specialiseren.

Waarom Tosec?

Tosec is dé specialist als het gaat om plaatbewerking en constructiewerk. Meer dan 600 actieve klanten kunnen dit beamen.
Wij maken gebruik van een modern machinepark en de nieuwste productietechnieken.

Zowel op onze administratie alsook in de productie maken wij gebruik van zelf geprogrammeerde software. Hierdoor hebben wij uitdagende afstudeeropdrachten voor zowel de productietechnologie alsook op het vlak van software development en netwerkbeheer.

Opleidingsprofielen

Wij bieden studenten met de volgende opleidingsprofielen een ruime verscheidenheid aan afstudeeropdrachten aan:

 • Werktuigbouwkunde (Mechanical Engineering)
 • Engineering
 • Mechatronica
 • Logistics Engineering
 • Leraar Technisch Beroepsonderwijs (ICT, E, WTB)
 • HBO-ICT
 • Elektrotechniek
 • Software Development
 • Advanced Programming
 • Technische Informatica
 • Industriële Automatisering en Robotica

Geïnteresseerd?

Spreekt bovenstaande je aan en ben je benieuwd of Tosec en jij matchen?

We maken graag tijd vrij om met je in gesprek te gaan. Mail, bel of app (06 820 13 233).

Voorbeelden van stageopdrachten

Over de jaren heen zijn er vele verschillende afstudeeropdrachten uitgevoerd binnen Tosec.

Enkele voorbeelden:

 1. Optimalisatie van de productie van een grote klantopdracht. Een brede afstudeeropdracht waarbij o.a. is gekeken naar de moeilijkheden die ontstonden tijdens robotlassen. Daarnaast is er gekeken naar een versnelling van de productietijd. Als resultaat hiervan wordt een van de verspanende machines nu gerobotiseerd beladen en ontladen.
 2. Alle interne functies in kaart brengen, de benodigde kennis en ervaring per functie vastleggen en deze gegevens koppelen aan de beschikbare (interne) opleidingen. Deze gegevens zijn een handvat tijdens beoordelingsgesprekken en om het bedrijf naar een hoger kennisniveau te brengen.
 3. Uitbreiding van onze software waarbij een tool is ontwikkeld om de locatie van alle (!) producten tijdens de productieprocessen en tussentijdse opslag in kaart te brengen. Een opdracht waarbij er een nauwe samenwerking was tussen de programmeur, de planning en de werkvloer.

Mogelijkheden

Door een uitgebreid machinepark en de meer dan 600 verschillende klanten, biedt Tosec jou een zeer breed spectrum aan mogelijkheden op het gebied van productietechnologie en logistieke vraagstukken. Ons werk bestaat vaak uit kleine series of enkelstuks, wat het werk dus erg afwisselend houdt. De hoge mate van flexibiliteit die dit van ons vraagt, is juist onze grote kracht en ons dagelijks werk.

Afstudeeropdrachten zijn vrijwel zonder uitzondering gericht op het continu verbeteren van onze processen. Van onderzoek voorafgaand aan de aanschaf van een machine tot aan onderzoek om de interne transporten te minimaliseren. Een rode draad binnen Tollenaar Industries is onze zelf geprogrammeerde software. Hierdoor zijn op het vlak van software development, ICT en systeembeheer meerdere passende opdrachten beschikbaar.

Door onze nauwe samenwerking met Teqram liggen er ook op het vlak van robotisering en automatisering opdrachten voor je klaar.

Kortom, een bijzonder ruime en vooral brede keuze aan opdrachten en vraagstukken.

Indien je zelf al een duidelijke afstudeeropdracht voor ogen hebt, bespreek dat gerust met ons. Wij staan altijd open voor verbeteringen of een alternatieve visie.

Meer informatie over: